EXPEDITION X - ACTION AND ADVENTURE


Expedition X är en riktig äventyrsförening

— EXPEDITION X —

Expedition X är en ideell förening med action- och äventyr i fokus för killar 13-20 år. För kidsgrupper i parkour från 10 år. Expedition X är ett folkhälsoprojekt KILLE MÅ BÄTTRE. Detta genomsyrar all vår verksamhet. På uppdrag t ex sommarkurser vidgar vi vår målgrupp och tar emot även de under 13 år och tjejer. 

Vi vill att unga killar skall bli mer aktiva på fritiden och må bättre, både i huvudet och i kroppen och genomför resor under lov och helger samt har många regelbundna veckoaktiviteter.

Expedition X är både för dig som vill ha ett bra komplement till din sport- eller idrottsutövning, och för dig som kanske inte har hittat vad du vill syssla med. Blandingen blir perfekt och vi lär av varandra.
Som andra ungdomsföreningar arbetar vi givetvis mot våld, intolerans och drogmissbruk.

Expedition X samarbetar med stadsdelar, kommuner och riksförbundet Aktiv Ungdom. Genom vårt riksförbund har vi verksamhet också för tjejer, men då inte genom Expedition X. Vi hänvisar till Aktiv Ungdom för tjejer och yngre/äldre ungdomar än vår målgrupp för de som vill ha en aktiv fritid.

Vi är en förening för bara killar. Vi vill att killarna ska växa i sig själva tillsammans med andra killar och manliga förebilder. Verksamheten genomsyras av att lära, pröva, få misslyckas, laganda och visa hänsyn och respekt. En del aktiviteter är ganska tuffa och vi testar gränserna.

Ungdomarnas bekymmer och frågor kring stress, samlevnads o sociala frågor präglar också Expedition X. Vi blandar därför fysiska aktiviteter med avslappning som qi-gong och massage.

Expedition X har en egen lokal i Bohus Centrum, 10 min tågresa från Göteborg där vi förvarar vår utrustning. Träffas gör vi i träningslokaler och på skolor. Ungdomarna betalar del av kostnaden för aktiviteter och läger, beroende på vilka bidrag vi får. Allt är subventionerat.

För mer information om vårt riksförbund klicka på Aktiv Ungdoms länk här. Telefon till vårt distrikt i Västra Götaland är 0707-63 23 73.

Medlemskapet i Aktiv Ungdom innebär också att alla är extra olycksfallsförsäkrade under våra aktiviteter.

På Medlemssidan INFO MEDLEM hittar du all information om medlemsansökan, betalning mm

 

 

 

Vi förbereder dig för ditt kommande äventyr

 GÅ MED I EN AKTIVITET ELLER ÅK MED PÅ ETT LÄGER 

 

 

2000 - 2019

— VÅR HISTORIA —

Expedition X startades år 2000 av en känd ungdomsledare som har arrangerat över 300 läger, Hans Millegård. Han har bland annat utarbetat en ledarutbildning där man utgår från killarnas önskemål och kompetens.
Föreningen driver folkhälsoprojektet Kille Må Bättre och vi har bara haft killar i vår ordinarie verksamhet.
Vi började med Robinsonläger på 90-talet innan Expedition X startade och vi hette då Expedition Göteborg. Vår första regelbundna veckoaktivitet var klättring.
Genom åren har vi haft olika aktiviteter men klättring, parkour och paddling har varit återkommande och att resa på äventyrsresor och häftiga läger. De sista åren har vi även haft streetworkout och movnat på programmet.