EXPEDITION X - ACTION AND ADVENTURE

EXPEDITION X HAR UPPHÖRT SOM FÖRENING

RESOR OCH LÄGER FORTSÄTTER DOCK OCH LÄGGS UT PÅ DENNA SIDA OCH FACEBOOK EXPEDITION X, FÖR MER INFO MAILA:  EXPEDITION.X@HOTMAIL.COM

Expedition X var en ideell förening med action- och äventyr i fokus för killar 13-20 år. För kidsgrupper i parkour från 10 år. Expedition X var ett folkhälsoprojekt KILLE MÅ BÄTTRE. Detta genomsyrade all vår verksamhet. På uppdrag t ex sommarkurser vidgade vi vår målgrupp och tog emot även de under 13 år och tjejer.

Vi ville att unga killar skulle bli mer aktiva på fritiden och må bättre, både i huvudet och i kroppen och genomförde resor under lov och helger samt hade många regelbundna veckoaktiviteter.

Expedition X var både för dig som ville ha ett bra komplement till din sport- eller idrottsutövning, och för dig som kanske inte hade hittat vad du ville syssla med. Blandningen blev perfekt och vi lärde av varandra.
Som andra ungdomsföreningar arbetade vi givetvis mot våld, intolerans och drogmissbruk.
Expedition X samarbetade med stadsdelar, kommuner och riksförbundet Aktiv Ungdom. 

Vi är en förening för bara killar. Vi ville att killarna ska växa i sig själva tillsammans med andra killar och manliga förebilder. Verksamheten genomsyrades av att lära, pröva, få misslyckas, laganda och visa hänsyn och respekt. En del aktiviteter var ganska tuffa och vi testade gränserna.

Ungdomarnas bekymmer och frågor kring stress, samlevnads o sociala frågor präglade också Expedition X. Vi blandade därför fysiska aktiviteter med avslappning som qi-gong och massage.

2000 - 2020

— VÅR HISTORIA —

Expedition X startades år 2000 av en känd ungdomsledare som har arrangerat över 300 läger, Hans Millegård. Han har bland annat utarbetat en ledarutbildning där man utgår från killarnas önskemål och kompetens.
Föreningen drev folkhälsoprojektet Kille Må Bättre och vi har bara haft killar i vår ordinarie verksamhet.
Vi började med Robinsonläger på 90-talet innan Expedition X startade och vi hette då Expedition Göteborg. Vår första regelbundna veckoaktivitet var klättring.
Genom åren har vi haft olika aktiviteter men klättring, parkour och paddling har varit återkommande och att resa på äventyrsresor och häftiga läger. De sista åren hade vi även streetworkout och movnat på programmet.